Blog

Zanimivi in poučni članki o zdravju, kroničnih boleznih in hrani podkovani z znanstveno literaturo.

Enostavna rešitev zdravstvenih in okoljevarstvenih težav

Skozi dokaze spoznaj zakaj je prehod človeštva na bolj rastlinsko prehrano ključnega pomena za zdravje nas in celo našega planeta.

Modre cone: skrivnosti dolgega in zdravega življenja

Spoznaj kakšne so skrivnosti najbolj zdravih in dolgo-živečih populacij po svetu z največjo koncentracijo stoletnikov.

Osebni posvet in primer srčno žilnega bolnika

Oglej si primer, kako hrana pozdravi srčno-žilnega bolnika s sladkorno boleznijo, nad katerim so obupali celo zdravniki. Spoznaj kako ti lahko pomaga moja storitev osebnega svetovanja za marsikatero kronično bolezen.

Moja zgodba: iz računalništva v svet zdravja

Pri razvijanju aplikacije za zdravo prehrano sem naletel na informacije, ki so mi spremenile življenje. V posnetku je primer teh informacij v kontekstu mlečnih izdelkov, mitov in učinkov na naše zdravje.

Večina bolezni je preprečljivih

Več kot 80% kroničnih bolezni je preprečljivih. Spoznaj kaj jih povzroča in kaj lahko naredimo sami, da se jim izognemo.

Kronične bolezni v Sloveniji

Večina ljudi v Sloveniji boleha in umira za kroničnimi nenalezljivimi boleznimi, ki so pravzaprav v največji meri preprečljive.
Kaj sploh so te bolezni, kaj je za njih značilno in kaj lahko naredimo sami, da se jim ognemo?

Večino kroničnih bolezni lahko enostavno preprečimo

Znanstveniki so izpostavili dejavnik tveganja odgovoren za največ predčasne smrti in izgube zdravja v Sloveniji. Izvedite kaj to je in kako lahko sami preprečite večino današnjih kroničnih bolezni in uživate v optimalnem zdravju.

Stanje ketoze in njeni stranski učinki

Ketoza je metabolno stanje v telesu, ko celice preklopijo na alternativni vir goriva – ketone. V tem članku je ta glavni mehanizem za popularno Atkinsonovo in ketonsko low-carb dieto bolj podrobno opisan, vključno s številnimi resnimi stranski učinki ter povišanim tveganjem za smrt.

Share This